Quina és la festa major més important de Catalunya?

Un dels moments més esperats de ciutats, pobles, viles o barris és la seva Festa Major.

Sens dubte la festa més important és la Festa Major!

Any rere any s’organitza i es preparen les Festes Majors arreu de Catalunya. Son dies de celebració molt intensos, molts veïns es retroben aquests dies sortint al carrer i fent-la petar. És un moment de castells, de folklore, de cultura, de festa, d’amics… en definitiva un moment per desinhibir-se i relacionar-se amb tothom.

Diables i drac de festa major

Aquests tipus de festes tenen moltes característiques que les fan úniques i es fa difícil per no dir impossible extreure un llistat o destacar-ne una per sobre de l’altre. Cadascuna té les seves peculiaritats.

Com hem comentat és pràcticament impossible resumir en un únic llistat les millores festes majors. Tot i així hem volgut fer un rànquing amb les que destaquen més a l’estiu. Aquí va el nostre llistat amb les 5 millors Festes Majors de Catalunya d’estiu:

 • Festa Major de Vilafranca del Penedès: del 29 d’agost al 2 de setembre. Un dels punts forts de la festa és la diada de Sant Fèlix on hi actuen les millors colles castelleres del moment. Aquesta celebració també destaca per la seva cercavila encapçalada pel Drac, emblemàtica figura de més de quatre metres de llargada i una de les més antigues d’Europa.

  Ball de Pastorets de Vilafranca del Penedès
 • Festa Major del barri de Gràcia de Barcelona: del 15 al 21 d’agost. Una de les festes d’estiu més importants de Catalunya. És de les celebracions que aconsegueix aplegar més gent. El barri de Gràcia s’engalana i es decora de dalt a baix per simbòlicament parlar de l’actualitat. Crítica política i l’actualitat representen el carrers guarnits que els seus veïns fan cada any.

 • Festa Major de Premià de Mar: del 8 al 13 de juliol. Inspirat en l’atac fet per pirates a la Permià i la defensa de la població és una festa reconeguda per molts. En el passat era habitual l’assetjament, robatoris i saquejos per part dels pirates a les diferents poblacions del Mediterrani. Compte amb una representació del desembarcament pirata a la platja Bellamar, la lluita aferrissada, l’assalt a l’Ajuntament i finalment la revolta dels habitants.

 • Festa Major de Sant Carles de La Ràpita: del 15 al 29 de juliol. A banda que conserven el costum dels bous embolats. Un dels dies més importants és el 25 de juliol on se celebra la Diada de Sant Jaume, desfilant carruatges guarnits amb temes d’actualitzat totes amb un punt crític i satíric.

  Correfoc per festa major

 • Festa Major d’Esparreguera: del 11 al 14 de juliol. S’ha tornat molt popular i visitat el que anomenen “L’Ensierru” de Santa Llagasta. Com el seu nom vol abarcar, esta inspirat amb els “Encierros de San Fermín” i com aquests diversos veïns corren davant del bestiari popular. La finalitat és tancar les besties dins el corral sense creamar-se.

Com veieu d’aquest tipus de festes majors n’hi ha de molts tipus i poden durar molts dies, depenent de cada ciutat i de la tradició d’aquesta. Això sí, totes elles tenen un objectiu comú, passar-ho bé!

Nosaltres hem col·laborat amb molts Ajuntaments i Associacions per ajudar a que aquestes Festes Majors siguin un èxit.

Fem l’app per la vostra festa major, creem i dissenyem la millor app perquè tots els ciutadans i la gent que s’hi vulgui acostar pugui gaudir de la festa en tot moment. Si vols més informació contacta amb nosaltres. 

Per exemple, una de les apps que hem fet, és per la festa major de Vilafranca del Penedès (iOS i Android):

Fem l’app de la teva festa major, festival, concert, agenda cultural o altres espectacles i esdeveniments.

  Som experts en programació app per iOS i Android.

  Dissenyem i desenvolupem aplicacions per iOS i Android, tant per smartphones com per tablets. 

  Indica’ns les teves dades i ens posarem en contacte immediatament.

  Desenvolupament d’aplicacions mòbils a per iOS i Android
  © 2011 – 2019 / imobils, SCP